Bijenpollen

 Bijenpollen, ook wel bijenstuifmeel of eenvoudig pollen genoemd, is een natuurproduct die verbazingwekkende eigenschappen bezit. Als de werkbijen naar de bijenkast terugkomen, brengen ze niet alleen honing mee, maar ook deze pollen – kleine goudbruine korrels. Door ons milieuvriendelijke verwerkingsproces behoudt de bijenstuifmeel zijn maximale voedingsstoffen. De manier van consumeren is: twee theelepels per dag opgelost in drank of yoghurt die niet heet mag zijn. Door de inname van bijenpollen verhoogt u het metabolisme van het lichaam. De bijenpollen hebben grote rustgevende werking en versterken het immuunsysteem.

Omschrijving

 

100% natuurlijke bijenpollen uit Bulgarije.

 

• rijk aan vitamine А, B en C, micro- en macro-elementen

• ook biologisch beschikbaar   

• non-GMO en glutenvrij

• verpakkingen van: 30g  140g*  250g  500g  1kg

   * de bovenstaande afbeeldingen zijn potten van 140g

 

Voedingswaarde

 

Gemiddelde                                   per 100g

Energie:                               1433Kj/ 337kcal

Vetten:                                                  0.6g

      Waarvan verzadigd:                     0.4g

Koolhydraten:                                    80.6g

      Waarvan suikers:                         71.4g

Vezels:                                                      0g

Eiwitten:                                               2.4g

Zout:                                                     0.2g

Extra info

 

 Bij het verzamelen van nectar blijven honderden stuifmeelkorrels aan de lichamen van de bijen plakken. De bijen gebruiken speciale borstelharen op hun achterpoten om kleine korrels te maken die ze naar de bijenkorf brengen. Wanneer ze de korf binnengaan, vallen sommige van deze korrels van hun voeten op een speciaal ontworpen oppervlak.

De kleur van de korrels is geen kwaliteitsindicator voor het product. Meestal is de kleur heldergeel, maar het kan een mengsel zijn van rood, paars, groen, bruin, oranje en vele andere kleuren. Het laat zien dat bijenpollen bestaan uit een grote verscheidenheid aan bloemen- en sporenelementen.

Bijenpollen bevat: vitamine A, vitamine B1, B2, B3, B6, B12 en vitamine C. Micro- en macro-elementen, koper, ijzer, magnesium, kalium, zink, etc.

Van dit product is bekend dat het veel gunstige effecten heeft, maar het meest voornamelijk is om het immuunsysteem te versterken.

Manier om te consumeren: de beste en lekkerste manier om het te consumeren is door één theelepel bijenpollen te mengen met yoghurt of kwark en het te laten oplossen. De bijenpollen mogen ook vermengd worden met (niet heet) – thee of water.

Let op! Niet geschikt voor kinderen jonger dan 2 jaar.
Bijenpollen mogen niet worden verwarmd. Bijenpollen mogen in de koelkast worden bewaard.