Ons verhaal

Het verhaal van ons bedrijf begon ongeveer tien jaar geleden, toen het houden van bijen nog een familie hobby was. In de afgelopen tien jaar hebben we voldoende ervaring opgedaan in de bijenteelt. Daarom hebben we besloten om een merk op te richten om met onze bijenproducten op de markt te komen – het resultaat is Amella Honey. Wij bieden u een breed assortiment aan Bulgaarse, gecertificeerde, natuurlijke en biologische bijenproducten.  

Onze producten bevatten geen toevoegingen. Ze worden verzameld in bijenkorven die zich in natuurgebieden begeven. De nectar bronnen, de bloemenvelden en de bodems dichtbij de bijenkorven hebben allen een natuurlijk karakter en zijn niet behandeld, evenals in aanraking gekomen met pesticiden of antibiotica. 

Onze honing

Wij bieden u een breed assortiment aan Bulgaarse, gecertificeerde, natuurlijke en biologische bijenproducten die worden gepresenteerd in twee selecties: Premium en Golden.  De Premium selectie bestaat voornamelijk uit monoflorale honingsoorten terwijl de Golden selectie biedt combinaties zoals ‘Honing met truffels’ en ‘Honing met gember en kurkuma’.

Onze producten kenmerken zich door moderne verpakkingen die voldoen aan alle Europese normen. Als de honing eenmaal is verpakt, wordt elke pot zorgvuldig afgesloten. Als teken van de kwaliteit wordt het etiket met de hand gelijmd. Een kenmerk van elk potje Amella Honey, waar we met trots veel aandacht aan besteden en een traditie die we graag vasthouden.  

Met toewijding verzameld door de bijen en zorgvuldig verpakt door ons, is de Amella honing klaar om het leven van onze klanten zoeter te maken.

Bekijk onze producten

Onze natuur

De Bulgaarse natuur is buitengewoon gunstig voor de bijenteelt, omdat de Bulgaarse kruiden, de belangrijkste bron van nectar voor de bijen, over de hele wereld bekend staan om hun uitzonderlijk gunstige eigenschappen op het menselijk lichaam. Bovendien zijn het grote aantal zonnige dagen en de relatief lage luchtvochtigheid zeer belangrijke natuurlijke factoren voor de kwaliteit van de honing.

De lavendel- en zonnebloemvelden en de acacia-, limoen- en naaldbossen vertegenwoordigen slechts een klein deel van onze natuur.

Het heersende bergachtige, vlaktes en laagland karakter van Bulgarije is een uitzonderlijk gebied voor onze bijen om nectar te verzamelen van een grote verscheidenheid aan planten. De Bulgaarse kruiden zijn rijk aan micro- en macro-elementen, evenals enzymen, vitamines en etherische oliën die staan over de hele wereld bekend om hun gunstige effecten op het menselijk lichaam.

Onze partners

Om u een breed assortiment te kunnen bieden, werken wij ook nauw samen met geselecteerde imkers, die gebruiken duurzame bijenteeltpraktijken. Ze zijn verspreid over verschillende regio’s van Bulgarije wat maakt elk product onderscheidt zich door zijn eigen specifieke smaak en kwaliteiten.

Samen met deze partners ontwikkelen we nieuwe producten met honing en delen we onze liefde en passie voor de bijen met onze klanten.